Sabah gelen “EYVAH!” perilerinin ismi Hangxiety!

14-11-2023 09:16
Sabah gelen “EYVAH!” perilerinin ismi Hangxiety!

Haydi itiraf edelim! Birçoğumuz alkolün dozunu biraz fazla kaçırdığımız akşamların sabahında küçük çaplı bir panik hali yaşamışızdır. Gecenin sonu nasıldı? Ben neler söyledim? Kimseye mesaj attım mı? Çılgın fotoğraflar paylaştık mı? Bu soruların cevabı bazen “ohh” dedirtir bazen de “eyvah". 

Uyanmaya çalıştığımız ilk dakikalarda yaşadığımız telaş, zihnimiz kendini toparladıkça hafiflemeye başlar. İşte yaşadığımız bu ruh halinin artık bir ismi var. Akşamdan kalma anlamına gelen Hangover ile anksiyete kelimelerinin birleşiminden oluşan Hangxiety!

Merak etmeyin adı yeni konulan bu sendromu yaşayan tek kişi siz değilsiniz. Uzmanlara göre hangxiety sendromu, kontrolü kaybetmiş olma korkumuzdan kaynaklanıyor ve iyi haber; insanların %22’si akşamdan kalma durumunda bunu yaşıyor.

Hangxiety sendromu, vücudumuzda yaşanan hormonal değişimlerden kaynaklanıyor. Alkol alımıyla birlikte yükselen dopamin seviyemiz ve beynimizde baskılanan kaygı merkezimiz rahatlamamızı sağlıyor. Bu sayede alkolün bize verdiği yetkiye dayanarak daha cesur veya daha içten davranabiliyoruz. Alkolün etkileri geçmeye başladığında, hormonlarımızın da normale dönmesiyle birlikte ruh halimiz hızla değişirken, küçük çaplı bir karmaşa yaşayabiliyoruz.

Uzmanlara göre hangxiety sendromunu hafif atlatmak için kendinizi suçlamamanız, bunun herkesin başına gelebileceğini düşünmeniz gerekiyor. Derin nefes almak, ılık bir duş, sakinleşmenizi sağlayacak günlük rutinlerle hangxiety etkilerinden kolayca kurtulabilirsiniz. Tabii ki hangxiety sendromunun etkilerini yaşamamak için HangoverShot almayı da ihmal etmeyin!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.